Translate

maandag 23 maart 2020

Een mogelijkheid tot verandering zonder masker

23 maart 2020

Evelien en ik wonen nu ruim 20 jaar op onze woonboot in t'Gooi, maar ook hier zit ik van de een op de andere dag opgesloten. Misschien ervaar je ook een lockdown of het kan zijn dat het op het punt staat in jouw omgeving te beginnen. Ongeacht waar je je bevindt, heb je nagedacht over de impact die dit op je leven en het leven van je gezin zal hebben?

De financiële wereld is in rep en roer en de aandelenmarkten staan op een dieptepunt. Mensen verkopen en verliezen het weinige dat ze hebben in een poging om contant geld te krijgen, dan gaan ze met dat geld in paniek kopen en kopen ze genoeg toiletpapier om een paar generaties mee te gaan … De enige verklaring die ik kan vinden is dat ze zichzelf letterlijk ‘vervuilen’ .
Raak niet in paniek en wees niet dom, ontspan gewoon en kalmeer. Wat het COVID-19-virus betreft, is het beste advies dat ik heb gehoord het volgende: Verander je gedrag niet om besmetting te voorkomen. Stel dat je besmet bent, wijzig dan je gedrag om te voorkomen dat je het virus overdraagt.

Wat is de kans? Je hebt de mogelijkheid om te vertragen en na te denken over hoe de dingen in de toekomst voor jou anders kunnen zijn, en vooral hoe je kunt ‘anders zijn’ dan de rest van de kudde. Realiseer je dat als de kudde de ene kant op gaat, je zeker de andere kant op moet gaan. Als de kudde met verlies verkoopt en alles probeert om te zetten in contant geld, mag jij niet verkopen en zoek je liever naar alternatieven die de rest van de wereld niet doet.

Traditioneel vertrouwen mensen op banken en andere financiële systemen. Als je denkt dat dit waar is, moet je je vertrouwd maken met een term die bekend staat als ‘Bail In’, waarmee banken jouw geld effectief kunnen bewaren, zodat ze niet failliet gaan.
Enkele van de alternatieven zijn Goud, Zilver en Bitcoin, waarbij Bitcoin sneller tekenen van herstel vertoont dan Goud en Zilver, en dit zou het begin kunnen zijn van de ontkoppeling van Bitcoin van de traditionele markten. Door Bitcoin te bezitten, maakt je zeker geen deel uit van de kudde, aangezien minder dan 1% van de wereld momenteel Bitcoin bezit. Dat vinkt absoluut de doos aan om in de tegenovergestelde richting van de menigte te gaan.

Is er een financieel alternatief? Ten eerste moeten we anders over financiën nadenken, velen van ons konden in het verleden nooit sparen, simpelweg omdat de inflatie hoger was dan de rente die we ooit zouden kunnen krijgen. Dit deed ons nadenken over krediet en raakte verstrikt in die eindeloze nachtmerrie. Het is dus in de eerste plaats belangrijk om geen onnodig krediet te krijgen (met andere woorden, alleen krediet te krijgen als dit het laatste redmiddel is).

Bitcoin is contra-inflatoir, dus besteed deze tijd aan het verkrijgen van meer kennis over Bitcoin en ontdek vervolgens meer over investeringsmogelijkheden zoals Mirror Trading International MTI. Begrijp wat ze bedoelen als ze zeggen dat je je Bitcoin kunt laten groeien. Misschien ontdek je door dit hele proces dat je daadwerkelijk kunt beginnen met sparen, ook al lijkt het misschien een klein onbeduidend bedrag – zoals het bedrag dat je misschien hebt uitgegeven aan afhaalrestaurants voor het gezin. Het kan gewoon die kleine opoffering zijn van het niet hebben van een paar take-outs die tot jouw financiële vrijheid kunnen leiden.

Heb je je ooit voorgesteld dat als je opgesloten zit, dit ertoe kan leiden dat je financieel vrij bent? MTI is een kans die jij vanuit je luie stoel kunt gebruiken, weg van het virus en zonder de veiligheidsregels te overtreden die door de overheid in jouw land zijn opgesteld.
We hebben de mogelijkheid om te veranderen en in deze tijd kunnen we samen een reis maken die onze toekomstige generaties ten goede zal komen. Ben je dapper genoeg om ‘anders te zijn?’
Dit artikel is voor bijna 100% een vertaling van het origineel van Rich Simmonds

Geen opmerkingen:

Een reactie posten